Zabranjena ljubav

Danas sam vidio spot i preslušao novu stvar od Helem nejse – Kabadahija…iako su mi trube u pjesmi seljačke, refren je premoćan i samu pjesmu a i spot odobravam.

Ubrzo nakon slušanja sam saznao i da je stvar zapravo napravljena prema istinitoj priči…pa me to ponukalo da se prisjetim svojih i sličnih priča kroz koje su prošli moji drugari i drugarice zbog jebeno opterećenih i zadrtih roditelja.

U prvom srednje stari mi je branio da hodam sa Tanjom iako je npr on sam u ratu bio u istoj jedinici sa njenim starim! Kasnije jesmo raskinuli jer smo se posvađali ali ovaj je upirao u zabranu ko sivonja pa smo imali tzv zabranjenu vezu.

U drugom srednje ista stvar, samo je Jelena bila u pitanju…moja maćeha čak išla kod neke gatare i stravu saljevala nebili raskinuli. Nismo se dali, kasnije smo raskinuli …zbog lošeg seksa…

Kasnije, mislim ‘99 je mene ostavila Tatjana jer joj je stari zabranio da hoda sa "muslimanom"…bez obzira na moje religijske pobude tj nemanje istih…kasnije je Tatjana došla tobe ali prošao voz…

U 21. vijeku me je otkantala Rajka iz Zvornika…sa riječima: "jao pa ti si osunećen"

2005. me je ostavila Lidija iz Skopja…moja velika ljubav…čak i nakon zaruka…da citiram njenu majku: "Od tolku priateli kristijani, kade go najde ovoj bosanec, musliman?"

 Evo danas sam već 11 godina u sretnom braku sa Ivanom.

Jednom prilikom, nakon što smo dobli prvo dijete, stari (još zadrtiji nego prije) mi je rekao: "napravio si veliku grešku što si oženio katolkinju!" Rekoh nije katolkinja nego Hrvatica…a evo i ja sam, i pljusnem Hr pasoš na stol…fuck off!

I zato Amere i Helena, paru prema kojem je i pravljena stvar Kabadahija, samo naprijed, volite se i ne dajte se…

Ti si moj narod, religija, nacija…
moja politika i generacija…
 jedina država i okupacija…
klub za koji navijam i reprezentacija!

Komentariši